Две от ключовите фигури в състава на Пирин Гоце Делчев- вратарят Абди Абдиков и халфът Мартин Газиев, са под сериозна въпросителна за утрешния мач с Любимец. Двамата тренират на облекчен режим през тази седмица, но лекарският екип ще направи всичко възможно да ги изправи на крака. Напълно възстановен вече е Марио Близнаков, който също имаше проблеми през седмицата. Със сигурност двубоят ще пропусне Васил Панайотов, който е наказан за натрупани жълти картони.

Шансовете Пирин Гоце Делчев да спечели утре втора шампионатна победа през този сезон нараснаха значително, след като стана ясно, че тимът на Любимец се разпада. Няколко от основните футболисти подадоха молби за разтрогване на договорите и напуснаха отбора. Сред тях е и младежкият национал Илия Мунин. Роденият в Добринище бранител е юноша на Пирин Благоевград, мина и през школата на Левски. Другите футболисти, които напуснаха отбора по финансови причини са: Янко Ангелов, Самир Аясс, Танко Дяков и още няколко опитни играчи.

Спортно-техническият директор на Пирин Гоце Делчев Иван Близнаков бе лаконичен: “За нас този мач е от изключително значение. Проблемите на съперника нямат никакво значение, защото в един момент и от нашия отбор си тръгнаха 4-5 основни състезатели. Видяхте, че ние играем не по-лошо. Много е важно и да не подценим съперника. Крайно време е да спечелим мач срещу отбор на нашата черга,” завърши клубния шеф.