Локомотив Сф победи очаквано Любимец с 2:0 като гост и в края на първото завъртане във втората седмица вече има 7 точки преднина спрямо основния си конкурент за оставане в елита Черноморец, който е под чертата. „Акулите“ почиваха в този кръг и нямаше как да противодействат.

Железничарите постигнаха победата си над „дините“ след идентични голове във всяко едно от двете полувремена. През първото точен беше Димитър Илиев в 18-ата минута, оползотворил пас на Маркиньос. През второто Даниел Генов използва подаване на Иво Иванов в 64-ата, за да реализира второто попадение.

Мачът протече с леко надмощие за гостите, а в част от двубоя играта бе равностойна.

През първото полувреме се получи мач с поделено надмощие с лек превес на гостите. В 18-ата минута Маркиньос изведе Димитър Илиев, той се справи със защитата на Любимец и стреля покрай вратаря за 0:1. Пред капитана на Локо Сф Маркиньос се откриха още две възможности да обстрелва вратата на домакините, и двата пъти с глава, но не успя да изпрати топката в мрежата.

Футболистите на Любимец също тестваха вратаря на съперника Митрев. В средата на полувремето се стигна до три последователни корнера пред вратата на Локомотив Сф. Няколко удара на играчи на Любимец от средно разстояние пък не бяха точни. Така софиянци се оттеглиха с един гол аванс на почивка.

Домакините не се предадоха и започнаха активно след почивката. Малко преди да е изминал един час игра, „дините“ получиха правото на два последователни преки свободни удара пред вратата на Локо Сф. Вълчанов изпълни първия, но топката се отби от ръката на футболист от стената. На няколко метра по-напред Вълчанов изпълни и втория, но прати топката в ръцете на Митрев.

В 64-ата минута Локомотив Сф стигна до втори гол, почти близнак като ситуация на първия. Този път обаче изпълнителите бяха други. Иво Иванов изведе Даниел Генов, който бе на границата на засадата и той преодоля Рашков за втори път за 0:2.

След това играта отново се изравни и в последните минути мачът се доиграваше. Локомотив предпочете да задържа топката с дълги разигравания.