Берое гостува на Любимец от 17 часа в двубой от пети кръг на втория етап на „А“ група. Главен арбитър на срещата е Вихрен Манев от София.

Двубоя с Любимец пропускат контузените Станислав Костов, Илия Мунин и Елио Мартинс. Игор Джоман изтърпя наказанието си от една среща и ще е на разположение на старши треньора Петър Хубчев.

В изминалия кръг на „А“ професионална футболна група Берое постигна домакински успех над Черноморец с 3:0, а Любимец отстъпи като гост с 1:3 от състава на Нефтохимик. След 29 изиграни срещи „зелено-белите“ продължават да оглавяват втората седмица с актив от 46 точки, докато Любимец е предпоследен с 18.

Софиянецът Вихрен Манев е главен арбитър на срещата. Негови първи помощници ще са Павлин Михайлов и Димитър Добромиров, и двамата от София. Стоян Денев и Георги Давидов от Велико Търново ще отговарят за по-голямата прецизност на съдийските отсъждания, а четвърти арбитър ще е Цветан Трифонов от София. Столичанинът Николай Лилов е дежурен делегат на двубоя, а работата на съдиите ще бъде оценена от Неделчо Чакъров от Пловдив.

И двете официални срещи в историята на „А“ група между двата отбора бяха спечелени от Берое през настоящия сезон. През есента момчетата на Петър Хубчев се наложиха като гости с 2:1, а преди месец спечелиха категорично с 5:0 в Стара Загора.