Пирин ГД разгроми Любимец с 5:0 в мач без значение, тъй като и двата отбора вече са изпаднали. Домакините реализираха два гола през първото полувреме и три през второто. Точни бяха четирима различни футболисти – Гуцев-2, Панайотов, Газиев от дузпа и Башов.

Мачът започна равностойно, но скоро Пирин ГД взе аванс от два гола. В 17-ата минута след изпълнение на корнер топката бе посрещната с глава и върната към Гуцев, който отново с глава откри в полза на домакините – 1:0.

Само две минути по-късно гоцеделчевци покачиха на 2:0. Бърза контра завърши с двойно подаване, което изведе Панайотов в голова позиция и с удар покрай вратаря той реализира втори гол за Пирин.

Играта впоследствие беше изравнена, а към края на първото полувреме гостите опитаха натиск. В 37-ата минута след корнер, изпълнен от бившия играч на Пирин ГД Алба, топката попадна у Вълчев, но ударът му от упор бе спасен с чудесен рефлекс от вратаря Янев.

В 42-ата минута Любимец стигна до второ чисто положение. Алба бе изведен сам срещу вратаря Янев, който отново се прояви отлично и парира силния удар на французина.

Осем минути след подновяването на играта през второто полувреме Пирин стигна до дузпа. Главният съдия Стефан Павлов се консултира със своя асистент на аутлинията дали нарушението на Кикарин срещу Близнаков е било вътре в наказателното поле. След като получи утвърдителен отговор той посочи бялата точка. Капитанът на Пирин Газиев превърна дузпата в нов гол в полза на гоцеделчевци в 54-ата минута – 3:0.

Gong.bg

Резултатът набъбна на 4:0 за Пирин в 76-ата минута. Тогава Башов получи пас в дълбочина, напредна, преодоля защитник и стреля точно по диагонал.

В 89-ата минута централният защитник на Пирин Гуцев вкара втория си гол в мача и общо пети за своя отбор. След изпълнение на корнер той бе оставен непокрит и отново с глава, като при първото си попадение, реализира за крайното 5:0, с което Пирин ГД разгроми Любимец.

Gong.bg