Борещият се за оцеляване в А група отбора на Любимец продължава да играе изключително класни контроли по време на лагера в Испания. Съперниците на отбора, за който до скоро имаше въпросителна дали ще продължи шампионата, не се различават от тези на шампиона и евроучастник Лудогорец, като дори се препокриват. Стана ясно, че Любимец ще премери сили с руския Рубин Казан след няколко дни. Според предварителната програма това трябва да се случи на 5 февруари от 21 часа българско време.

Преди десетина дни Лудогорец премери сили с Рубин по време на лагера в Турция, като двата отбора не излъчиха победител и завършиха 1:1. Руският тим обаче не е единствения, който е общ съперник между Лудогорец и Любимец. Преди няколко дни Любимец загуби с 1:2 от полския Корона Киелце, с който утре Лудогорец ще играе.

Друга любопитна подробност е планираната контрола на Любимец срещу ЧФР Клуж за 11 февруари. Именно срещу румънците Лудогорец трябваше да се изправи по време на лагера в Турция, но заради лошото време мачът се провали.

До този момент Любимец изигра 3 проверки в Испания – 1:1 срещу полския Завижа Бидгош и загуби с по 1:2 от Оцелул и Корона Киелце.