Старши треньорът на Любимец Войн Войнов бе любезен да даде интервю за Gong.bg късно вечерта в четвъртък, след като завърши тренировката на тима. Той обясни пак,че е доволен от показаното срещу осмия в Полша Завиша Бидгошч и разкри стартовите 11 срещу Оцелул, с който Любимец играе в петък.

Аз и вчера ви казах,че съм много доволен от старанието на момчетата в мача с Завиша Бидгошч, заяви Войнов. Резултатът не е толкова важен, но все пак е срещу отбор от първата осмица на полското първенство. Ние знаем,че в Полша се играе добър футбол. Аз не се заблуждавам от този резултат и знам, че ще ни бъде много трудно срещу Оцелул. Надявам се момчетата да проявят отговорност и в този мач.”

Ще променя ли състава от този, с който стартира срещу Завиша Бидгошч и дали ще разчита пак на повечето футболисти ?

Ще се опитам малко да го променя, откровен е Войнов. Няма да имам възможност за повече промени, тъй като нямам футболисти, които да заменят достойно тези, които започнаха с поляците. Сигурно и ние имаме вина, но в отбора има много централни защитници и някои от тях ще преквалифицираме в бек и дефанзивен халф. Надявам се да се справят добре срещу Оцелул, но знам,че ще им бъде трудно.”

След мача с полския Завиша Бидгошч Аргиров имаше здравословни проблеми, но днес тренира наравно с останалите.

Нямам проблеми след мача с поляците, сподели Войн Войнов. Само Аргиров имаше възпаление на един от пръстите на единия му крак и не взе участие в първия мач, но се надявам за румънците да е готов, той е много мъжко момче и се надявам да помогне.”

Как се гради отбор почти от нулата дори от опитен специалист като Войн Войнов? Доволен ли е от базата и условията за подготовка?

Изключително е трудно, категоричен е Войнов. Без да се оправдавам и никога няма да го направя да се оплаквам, защото аз съм приел това предизвикателство. Ще дам всичко от себе си, пък каквото стане. Базата и условията са перфектни. Няма смисъл да ги коментирам. Ходил съм на много места из Европа, но тук и климата , и терените и противниците са на ниво, така че ще има голяма полза от престоя ни тук. След Оцелул имаме още шест контроли с отбори, които се знаят в Европа. Очаквам ги с нетърпение, но и с малко притеснение, тъй като все още не сме готови за този футбол, който трябва да го играем. Но и загуби, ако имаме такива, биха ни помогнали да разберем докъде сме стигнали в подготовката ни.”