Локомотив София не успя в задачата си да превърне Маркиньос в голмайстор номер 1 на А група за сезон 2013/2014, след като в последния кръг загуби с 1:2 от вече изпадналия тим на Любимец. „Железничарите“ пропуснаха немалко положения преди почивката, но след нея момчетата на Войн Войнов защитиха честта с голове на Георги Вълчев и Николай Колев.

Преди началния удар в мача страничният съдия Веселин Мишев получи почетен плакет за своя мач № 200 като арбитър в А група.

Иначе столичани натиснаха още от първите минути, като основната им цел бе да помогнат на своя капитан Маркиньос да спечели голмайсторския приз в шампионата. В 7-ата минута бразилецът можеше да започне пътя към нужния за целта хеттрик, но с помощта на гредата Здравко Чавдаров успя да парира удара му с глава.

Гостите отвърнаха с добра атака в 11-ата минута, при която Николай Колев получи хубаво подаване пред вратата, но нападателят засече покрай лявата греда.

В 25-ата минута Том завъртя кълбото добре от фаул, а Маркиньос успя да стреля с глава малко над гредата. Четири минути по-късно Джи Би успя да догони дълго подаване и да чукне кълбото покрай вратаря, ала неговият мерник не бе точен.

В 32-ата минута Маркиньос пропусна нов чудесен шанс да открие, след като изпревари Чавдаров за една висока топка. Бразилецът стреля с глава и пак сантиметри го разделиха от попадението.

Домакините горчиво съжалиха за пропуските си преди почивката, защото секунди след нея Люмбимец поведе на стадион „Славия“. Гостите изпълниха пряк свободен удар от фланга, в наказателното поле настана суматоха и в нея Георги Вълчев успя да вкара топката в мрежата въпреки реакцията на Кацарев.

Голът сериозно наруши игровия ритъм на домакините, които обаче намериха начин да се доберат до равенство. Цанков центрира отляво в 60-ата минута, а Даниел Генов с глава успя да отклони към долния ляв ъгъл за 1:1.

Паритетът обаче издържа едва 120 секунди. Славчев от Локомотив сбърка в собствената си половина, а атаката за Любимец завърши с хубава асистенция към Николай Колев, който лесно вкара на празна врата.

В 81-ата минута Стефанов от гостите бе изведен сам срещу вратаря на „червено-черните“, но младият Кацарев намери начин да предотврати почти сигурния гол. В ответната атака пък Маркиньос получи на метър пред вратата, но нямаше как да стреля и затова центрира към Гаров, чийто изстрел с глава бе изчистен от голлинията.

Така Локомотив София финишира сезона точно над чертата - 10-о място с 54 точки. Любимец пък така и не се отлепи от последната позиция със скромния актив от 24 точки и допуснатите 104 гола във вратата си.