Отборът на Черно море прекъсна негативната серия в А група, след като победи с 4:0 Любимец като гост в 26-я кръг на шампионата. След пораженията от Пирин ГД и Литекс, „моряците“ успяха да се завърнат по пътя на успехите срещу един от аутсайдерите, който се намира в зоната на изпадащите.

Чудесен дебют за Черно море направи Валери Домовчийски, който реализира две попадения в срещата.

Двата тима не успяха да си отбележат гол преди почивката. Като гостите от Варна бяха далеч по-активният тим през цялото време.

В 62-та минута Валери Домовчийски откри резултата с точен удар от точката на дузпата за 1:0. Само три минути по-късно нападателят се разписа за втори път в двубоя, но този път след диагонален шут.

В 80-та минута вратарят на Любимец Радослав Рашков не успя да се намеси добре при една върната към него топка и влезлият като резерва Атанас Илиев се възползва по най-добрия начин за 3:0.

В самия край на срещата, в 88-та минута, падна и последното попадение, дело на Даниел Георгиев.

След успеха, отборът на Черно море заема 7-о място с 43 точки в А група. Моряците ще играят в първата половина на шампионата – в плейофите на надпреварата. За сметка на това Любимец ще продължи битката във втората седмица. Тимът е на 12-а позиция с 18 точки.