Берое записа победа с 4:1 над новака в А група Любимец в първата си контрола от предсезонната подготовка.

Амир Саюд на два пъти, Георги Андонов и Венци Христов вкараха головете за старозагорци, а Анатоли Тодоров реализира почетното попадение за гостите.

Старши треньорът на Берое Петър Хубчев пусна в игра 23 футболисти като участие не взеха Мартинс и Джоман, които продължават да се възстановяват. Наставникът на Любимец Веселин Великов също използва проверката, за да даде игрови минути на голям брой от своите футболисти.

Берое започна контролите с категорична победа срещу Любимец

източник: beroe.bg

Първите 20 минути на мача преминаха в бавно темпо като в началото Любимец се опитваше да задържа повече топката, но след 15-а минута Берое имаше видимо надмощие. Най-добър през първата част бе Амир Саюд, който ознаменува играта си и с два гола.

Резултатът бе открит в 34-а минута, когато след хубава атака на Берое отдясно, Дончо Атанасов се озова на добра позиция и стреля, вратарят Рашков изби, след което топката се озова в Давид Каядо, който върна малко по-назад към Саюд и той с точен удар в десния ъгъл прати топката във вратата на Любимец за 1:0.

Берое започна контролите с категорична победа срещу Любимец

източник: beroe.bg

5 минути по-късно Веселин Пенев подаде към Саюд отляво, алжирецът нахлу в наказателното поле на Любимец, направи за смях цялата отбрана на гостите, след което остана сам срещу Рашков и отблизо го разстреля за втори път.

През втората част на терена за Берое се появи изцяло нова единайсеторка, която инкасира попадение в 55-а минута. С много силен пробив отдясно Анатоли Тодоров преодоля двама футболисти на Берое и отблизо вкара във вратата на Иван Караджов.

В 62-а минута Георги Андонов с удар около дъгата на наказателното поле на Любимец прати топката под плонжа на влезлия Младенов за 3:1.

Берое започна контролите с категорична победа срещу Любимец

източник: beroe.bg

В 88-а минута Венци Христов пусна към Педро в наказателното поле, но той бе препънат от Янко Ангелов и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Венци Христов, който реализира дузпата като прати топката в левия ъгъл за крайното 4:1.

Следващата контрола на Берое е в неделя срещу Пирин Гоце Делчев в Смолян.

Развитието на мача минута по минута можете да видите ТУК!