Отборът на Черноморец Бургас постигна втора поредна домакинска победа с 5:0, този път срещу тима на Любимец. Това беше последния мач на стадион „Лазур“ за тази календарна година.

Резултатът беше открит още в 3-та минута от Яни Пехливанов, който беше най-съобразителен в наказателното поле и от непосредствено разстояние бутна топката с глава за 1:0. До края на полувремето играта беше концентрирана предимно в центъра и въпреки надмощието на „акулите“, до голови положения почти не се стигаше. Вторият гол падна в 43-та минута, когато Нажиб Амари финтира няколко бранители в бяло и с много красив удар от над 20 метра, прати топката в горния десен ъгъл за 2:0.

През второто полувреме се запази домакинския натиск и бургазлии логично отбелязаха още попадения. Класическото измерение на резултата дойде в 72-та минута. Влезлият като резерва Петър Атанасов получи извеждащо подаване от Амари, напредна в наказателното поле и с хубав плътен удар опъна мрежата на гостите за 3:0.

Черноморец с разгромна победа срещу Любимец

източник: Пресслужба Черноморец

Десетина минути по-късно отново Атанасов се озова на стрелкова позиция по десния фланг, като този път ударът му бе избит от вратаря, но пък Маркиньо бе безгрешен в добавката си за 4:0. Последното попадение дойде в продължението на срещата. Манзоро изпълни пряк свободен удар в наказателното поле, къде Лъчезар Балтанов успя да излезе зад защитата на гостите, стреля първия път в тялото на вратаря, но при втория си опит не сгреши за 5:0.

След тази победа бургазлии имат в актива си 21 точки и заемат 11-то място във временното класиране. До края на годината на тима предстоят две гостувания в София, съответно на Левски и Славия.

Черноморец с разгромна победа срещу Любимец

източник: Пресслужба Черноморец