Левски – Любимец е последният мач, който заслужава спортно-технически анализ. Новакът в А група отдавна загуби симпатичния образ, който демонстрира в началото на сезона. „Сините“ отбиха номера, а честно казано, не са в положение, което им дава право да го сторят. След време, някои ще си спомнят, комичния автогол на гостите и толкова.

Тези 90 минути отидоха на вятъра. Това бе от мачовете по време, на които се питаш, защо се играе? И все пак си струваше, заради две неща.

Антонио Вутов вкара гол макар и в последните секунди. Пасивното поведение на Любимец в заключителните минути оставаме без коментар. Сигурно толкава си могат. Куриозно е, че треньорът им Красимир Мечев заяви след срещата: „Не очаквах да играем толкова добре“. Гениално! Какво ли е очаквал специалистът, който води новака в елита?

Нека се върнем на Вутов. Момчето се разписа за трети път през сезона. Това е общо четвъртото му попадение за „сините“. Когато 17 годишен бележи за клуб като Левски, това винаги може да се таксува за съществена новина.

Другото, което заслужава внимание дойде от думите на Тони Здравков. Треньорът на домакините разкри, че Борислав Цонев е играл с болки в стомаха. Младокът излъгал треньорите, че е добре. Лъжата е лошо нещо, но в случая прави отлично впечатление. Постъпката на Боби Цонев действително заслужава „дърпане на ушите“, но причината е похвална. Халфът излъгал треньорите и доктора, защото искал да играе за Левски. Във времена, когато на мнозина им треперят гащите, един хлапак се натиска да играе със „синята“ фланелка. Тази история показва, че не всичко е изгубено. Докато има такива, като Цонев, надеждата не бива да угасва. Все още има хлапаци, които мечтаят да играят футбол.

Актуалното състояние на Левски ще се види в Разград. Любимец е странен отбор, който понякога участва в мачове предизвикващи дискусии. Все пак, Краси Мечев стартира с централни защитници Шоколаров и Будинов. Единият е офанзивен халф, а другият централен нападател. Ето още една причина да си спестим спортно-техническия коментар.