Черно море постигна рутинна победа срещу Любимец, като по този начин прибави три точки в своя актив и задмина Левски в класирането. „Моряците“ се наложиха с 2:0 срещу своя съперник в мач от 13-я кръг на А група.

Черно море имаше тотално превъзходство срещу своя съперник и можеше да постигне много по-убедителна победа.

Мачът започна чудесно за домакините, които поведоха още в 5-та минута, когато Бакари бе изведен от Паланков отдясно в наказателното поле на Любимец след неуспешен опит за засада и успя да прати топката във вратата на Рашков.

Черно море продължи да напада и в 33-та минута бе близо до това да реализира втори гол, когато Стефан Станчев центрира отдясно, Бакари прескочи топката в наказателното поле, за да попадне тя в непокрития Симеон Райков, който стреля технично, но вратарят Рашков с върха на пръстите си изби в корнер.

Любимец можеше да се върне в мача в 36-та минута, когато Орлинов центрира в наказателното поле на Черно море, където Дончо Атанасов овладя топката, но от малък ъгъл стреля леко и Георги Китанов улови. Минута по-късно Дончо Атанасов напредна фронтално и шутира, но Георги Китанов улови. В 39-та минута отново Орлинов центрира отдясно, Дончо Атанасов стреля, но встрани от вратата.

Черно море започна силно и второто полувреме, когато Иван Коконов центрира от фаул в наказателното поле на Любимец, където Кирил Котев завъртя перфектно топката с глава към далечната греда, но тя мина на сантиметри от нея.

Черно море вкара втори гол в 57-та минута, когато Коконов изведе Бакари, който напредна, пробяга 20 метра и навлезе в наказателното поле на Любимец, след което прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Рашков.

Черно море бе много близо до това да вкара трети гол в 76-та минута, когато Михаил Венков центрира отляво, Бакари спря на гърди топката в наказателното поле на Любимец, свали си я, промъкна се между двама защитници и стреля към долния десен ъгъл, но вратарят Рашков спаси.

Любимец можеше да отбележи почетен гол в 87-та минута, когато Тевия бе намерен непокрит в наказателното поле на Черно море, но изстреля топката прекалено високо над вратата на Черно море.

След този успех Черно море излезе на шеста позиция с 20 точки, докато Любимец се смъкна на десето място с 13 точки.