Отборът на Литекс стигна изключително трудно до трите точки при домакинството си на новака Любимец в последен мач от 6-ия кръг на А група. „Оранжевите“ взеха победата с 2:1, а всичко в срещата бе решено в 94-ата минута, когато падна и победният гол за тима на Златомир Загорчич. След посредствено първо полувреме, двата тима предложиха истинско зрелище през втората част, а в герой за домакините се превърна Армандо Ваюши, който въпреки пропуските си през първите 45 минути, успя да донесе победата за своите с точен удар в последната минута на продължението на мача. Възпитаниците на Красимир Мечев изиграха поредния си силен мач от началото на шампионата, като само шансът ги лиши от точката в Ловеч.

Мачът на Градския стадион в Ловеч започна в доста мудно темпо. Постепенно домакините успяха да упражнят домакински натиск, който обаче не доведе до чисти положения пред вратаря на гостите Рашков. Футболистите на Любимец предимно се отбраняваха, като предпочитаха да действат на контраатака.

Първата добра възможност в мача дойде в 12-ата минута. Джордан бе изведен добре отляво, напредна и стреля силно с левия крак, но стражът на новака в А група успя да улови коженото кълбо. Седем минути по-късно Армандо Ваюши преодоля Мунин на границата на наказателното поле и стреля, но Рашков отново бе на мястото си. Албанецът продължи да бъде най-опасният футболист за домакините. В 22-ата минута след страхотна атака на „оранжевите“ започната от Джезула и минала през Джордан, Ваюши стреля много технично, но за негово нещастие топката срещна левия страничен стълб на вратата.

Няколко минути преди почивката Рашков отново излезе победител в двубоя с Ваюши, спасявайки пореден негов удар. Гостите от Любимец почти не успяха да затруднят вратаря Александров, който в днешния мач замени тежко контузения Илко Пиргов на вратата на Литекс.

Второто полувреме започна взривно. Още в първата минута „оранжевите“ стигнаха до корнер пред Рашков, но не успяха да отправят удар. Отговорът на гостите дойде мигновено и още в следващата атака Тевия направи непростим пропуск, като не успя да преодолее Александров от два метра и стреля в аут. Само шейсет секунди по-късно Божиков стреля от далечно разстояние, топката тупна пред вратаря на гостите и срещна десния страничен стълб.

Резултатът в мача бе открит в 49-ата минута на срещата, а първият гол в мача изненадващо падна във вратата на домакините. Огнянов центрира топката отляво към Будинов в малкия пеналт, който бе оставен абсолютно непокрит и с глава преодоля Александров.

В 67-ата минута домакините стигнаха до изравнителен гол, но попадението бе отменено заради нарушение на Джордан в продължение. Само три минути по-късно обаче, нападателят се реваншира по отличен начин, отбелязвайки страхотно попадение. Джордан овладя на гърди около точката на дузпата, обърна се и с много техничен удар в горния ляв ъгъл не остави шансове на отлично игралия в този мач Рашков.

В последните минути домакините упражниха страхотен натиск, но стражът на Любимец продължи с блестящите си изяви. Три минути преди края на редовното време, гостите останаха и с човек по-малко на терена след като Мунин получи втори жълт картон.

Литекс все пак стигна до гол в четвъртата минута на даденото от съдията продължение. В герой за „оранжевите“ се превърна Армандо Ваюши, който бе точен с удар от около 18 метра. След центриране в наказателното поле, Джордан свали към албанеца, а той с много прецизен удар в левия ъгъл на вратата реши всичко в спора.

С трите точки Литекс излиза на второ място във временното класиране, на две от лидера Лудогорец. Любимец вече е четвърти с актив от 12 пункта.