Литекс се наложи без особени проблеми срещу Любимец, с 4:1 като гост, в 19-я кръг на А група.

И тримата голмайстори на "оранжевите" се разписаха в двубоя - Джордан, Джазула и Симеон Славчев, за да направят победата на своите сигурна още в началото на второто полувреме.

С трите точки, Литекс запази дистанцията от пет пред ЦСКА, и при издънка на Лудогорец утре в Стара Загора, може да се озове само на три зад лидера.

Ловчанлии стартираха по-добре в Любимец, и имаха първите два шанса да открият резултата в началото, чрез Ваюши и Джазула. Славчо Шоколаров опита да обстрелва Евгени Александров от другата страна, но без успех.

В 18-та минута Симеон Славчев удари греда, но бе извършил и нарушение в атака, и опасността се размина.

Литекс стигна до своето за шест минути - в 32-та Джазула намери Джордан, който се разписа за 1:0, а в 38-та самият Джазула бе точен, след асистенция на Славчев.

Две минути след второто полувреме, авансът на Литекс набъбна още, след като и Симеон Славчев отбеляза, след като получи от Ваюши на границата на наказателното поле, и с плътен шут намери мрежата.

Любимец върна едно попадение, което си остана почетно, в 59-та минута, когато Тодор Колев засече центриране на Сакелариу с глава.

Малко повече от четвърт час, след като се появи на терена, Мирослав Манолов също се разписа за Литекс, след асистенция на Славчев, и така оформи крайното 1:4 в 88-та минута.