Любимец завърши 0:0 в контрола среща срещу завършилия на трето място в албанското първенство през миналия сезон Теута Дуръс. Двубоят се игра край Банско.

С мача между албанците и Любимец стартира футболния маратон в Банско за това лято. До края на седмицата предстоят още три футболни срещи, като Теута ще играе и с Локомотив София. Две срещи ще играе пък Хоризонт Турново. В петък македонците излизат срещу Локомотив Пловдив, а в събота сутринта играят с Пирин Разлог.

В първата контрола за това лято в Банско новакът в „А“ група Любимец започна с равенство предсезонните си контроли. Двата отбора завършиха при резултат 0:0, като българите пропуснаха няколко изгодни положения и могат да съжаляват повече. С пропуски се отчетоха Воденичаров и Чакъров.

Наставникът на дебютанта в елита пробва трима нови играчи в мача. Това са Спас Георгиев от Славия, Тодор Колев от Черно море и украинецът Виталий Серенко, който през миналия сезон е играл за един от отборите в хасковска областна група - Стефан Караджа Срем. Той има мачове в кариерата си за втория тим на Динамо Москва.