Любимец хвърли първата бомба за сезона в А група, след като още във втората среща от дебютния кръг се наложи над шампиона Лудогорец, с 1:0.

Новакът в елита можеше да стигне и до много по-изразителна победа, но пропиля отлични възможности да накаже Лудогорец. Двукратният шампион пък изигра кошмарен мач, тотално без идея в нападение, а накрая и без централен защитник, след директен червен картон за Козмин Моци.

Между двата си двубоя от Шампионската лига, срещу Слован, Лудогорец не показа нищо от шампионската си игра, и бе най-малкото безличен пред не особено пълните трибуни на градския стадион в Любимец.

Въпреки че не се радваше на особено сериозна посещаемост на първия си мач в А група, отборът на Любимец се раздаде докрай, и заслужено се поздрави с победата.

Резултатът бе открит още в 10-та минута. След центрирането от корнер, топката бе продължена към абсолютно непокрития Самир Аясс, който от пет-шест метра се завъртя и шутира покрай Владислав Стоянов.

Малко след това Майкъл Тевия пропусна две отлични възможности да покачи на 2:0, като в първата Стоянов отрази удара му, а следващия прелетя над гредата. Най-добрите положения за Лудогорец дойдоха в последните пет минути от полувремето, когато Кишада на два пъти имаше шанс да изравни, като при втория нацели и гредата.

Второто полувреме бе доста по-слабо от първото, след като Любимец се прибра малко, за да пази преднината си, а Лудогорец нямаше идея как да стигне до попадение.

В 72-та минута нещата се утежниха много за гостите, които останаха с човек по-малко. Чакъров се откъсна сам срещу Стоянов, и Козмин Моци го фаулира на границата на пеналта, и си изпроси червен картон. Оттам до края на срещата, най-любопитните ситуации бяха пред вратата на Лудогорец, като Огнянов можеше да даде двоен аванс на Любимец, и да приключи всяка интрига.

Все пак, разчитайки на нападението като най-добра защита, Любимец приключи успешно двубоя, и взе заслужени три точки от шампиона на България Лудогорец.