Любимец спря серията от четири поредни загуби, в която се намираше и постигна равенство 1:1 при домакинството си на Нефтохимик от 15-я кръг на А група. Двубоят се игра пред около 100 зрители. Домакините имаха надмощие, но така и не успяха да материализират създадените положения пред вратата на Петър Денчев.

Първата опасност в мача бе в 4-та минута пред вратата на Любимец, когато Стамен Ангелов овладя топката на гърди, след което се обърна и стреля от 23 метра, но топката премина на 2 метра над напречната греда на вратата на Вълков.

Три минути по-късно Антон Огнянов центрира от фаул в наказателното поле на Нефтохимик, Будинов остана непокрит и стреля, но слабо и право в ръцете на Денчев.

Нефтохимик поведе в 23-та минута, когато Петър Димитров пусна 30 метров пас към Деян Христов, който елиминира Панов и стреля от 20 метра, Вълков първоначално улови топката, а след това изтърва кълбото, което падна зад гърба му във вратата.

През второто полувреме футболистите на Любимец контролираха ситуацията на терена и създадоха много опасности пред вратата на Денчев.

В 61-та минута Иван Вълчанов центрира в наказателното поле на Нефтохимик, където Дончо Атанасов свали топката с глава към Тевия, който от 17 метра стреля по диагонала, но на метър в страни от вратата на Денчев. Минута по-късно Будинов стреля с глава, но в страни от вратата на Нефтохимик. В 76-та минута Вълчанов центрира в наказателното поле на Нефтохимик, където Дончо Атанасов надскочи Иванов и стреля с глава, но Денчев с решителна намеса спаси.

Любимец получи правото да изпълни дузпа, след като в 80-та минута Вълчанов центрира остро в наказателното поле на Нефтохимик, където Петър Матев игра с ръка и съдията Георги Игнатов посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Тодор Колев, който прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Петър Денчев.

Любимец вече се смъкна в зоната на изпадащите, като се намира на единадесето място с 14 точки, докато Нефтохимик остана на тринадесета позиция с 9 точки.