Отборът на Локомотив София отново надигна глава, след като постигна победа с 1:0 над Любимец. Единственото попадение в срещата от 16-я кръг на А група реализира Маркиньос през второто полувреме на двубоя.

След тежкото поражение с 0:4 от Литекс в изминалия кръг, столичните железничари успяха да си върнат самочувствието с трите точки срещу Любимец.

Първото полувреме на стадион „Локомотив“ в столицата бе равностойно, като едва в края на частта момчетата на Стефан Генов успяха да създадат най-опасното и почти 100-процентово положение. В последната минута на първото полувреме Димитър Илиев пое топката, обърна се, шутира, но защитник изчисти буквално от голлинията.

Преди това Любимец също имаше шанс да открие резултата. В 27-та минута Иван Минчев стреля от 25 метра, с което затрудни вратаря Галев, но стражът все пак изби топката.

След подновяването на играта, в 48-та минута Локомотив София стигна до попадение. При центриране в наказателното поле на Любимец, Мунин опита да изчисти с глава, но прати топката точно при Маркиньос, който без да се засуети реализира за 1:0.

Секунди след попадението Гаел стреля от диагонал, Вълков плонжира и изби. Гостите от Любимец също опитаха да изненадат своя съперник в 71-та минута. След центриране, Орлин Орлинов стреля, но прати топката на около 30 сантиметра встрани от вратата на Локо Сф.

По този начин, с малко повече съобразителност столичните железничари успяха да спечелят двубоя, който едва ли ще бъде запомнен с много футболни достойнства.

След 16 мача Локомотив София заема 8-о място с 22 точки, докато Любимец е на 11-о с 14 точки, колкото има и Славия.