Нефтохимик записа първа победа в А група след седем годишна пауза. „Нафтата“ спечели с 1:0 домакинството си на Любимец от втория кръг на шампионата. Единственото попадение в двубоя падна в 74-та минута, когато Георги Хашев се разписа с глава след центриране на Любомир Божинов. Домакините бяха по=активния отбор и създадоха повече голови положения, като близо до попадението бяха Христо Лемперов и Деян Христов.

Нефтохимик започна силно мача и в 12-та минута Христо Лемперов нацели напречната греда с красив удар от около 15 метра.

Три минути по-късно Коста Янев стреля от фаул, след което Деян Христов надскочи всички в пеналта на Любимец, но стреля с глава над вратата.

Любимец можеше да поведе в резултата в 37-та минута, когато Будинов подаде към Аесс, който стреля от около 10 метра, но Караманов показа чудесен рефлекс и спаси.

Единственото попадение в срещата падна в 74-та минута, когато Любомир Божинов центрира в наказателното поле на Любимец, където Георги Хашев засече топката с глава и я прати във вратата на Цветан Димитров.

Нефтохимик можеше да стигне и до по-убедителен успех, след като в 84-та минута след ново центриране в наказателното поле на Любимец, отново Георги Хашев стреля с глава, но Цветан Димитров спаси.

По този начин Нефтохимик записа първи успех след завръщането си в елита на България, като и двата тима имат по три точки след два изиграни мача.