Отборът на Пирин Гоце Делчев постигна втора победа от началото на сезона. Тимът се наложи с 5:2 като домакин на Любимец в мач от 18-я кръг на А група. Двата състава се намират в опасната зона на изпадащите, а мачът се игра под непрестанен дъжд.

Двубоят започна изключително вихрено. Още в 27-та секунда на мача Иван Вълчанов откри в полза на Любимец. Пирин ГД изпълни център, топката веднага бе овладяна от съперника, след центриране и рикошет тя стигна до Вълчанов, който от 7-8 метра реализира за 1:0.

Домакините изравниха в 35-та минута. След центриране от фаул на Петър Лазаров, Веско Марчев се извиси и заби топката в горния десен ъгъл на вратата за 1:1.

Минута преди да изтече редовното време на първото полувреме Пирин ГД обърна резултата в своя полза. Балонно центриране в наказателното поле, Любомир Гуцев игра с глава, топката се отклони в гредата, а след това влезе в мрежата за 2:1.

През второто полувреме, отново под дъжда, головете продължиха да валят. В 67-та минута след центриране от корнер, Иван Вълчанов засече с глава в долния ляв ъгъл на Абди Абдиков - 2:2.

В 75-та минута Веско Марчев с много силен удар по земя изведе отново домакините напред за 3:2. Последваха още два бързи гола за Пирин. Извеждащо подаване към Лазаров, той се отскубна сам срещу вратаря и с много силен удар по земя вкара за 4:2. 120 секунди след това при разбъркване в наказателното поле, Боби Хазуров засече от точката на дузпата за крайното 5:2.

След спечелените три точки Пирин остава закотвен на последната позиция с 9 точки. Любимец е на 11-о място със 17 пункта, преди да са се изиграли всички мачове от 18-я кръг.