Любимец записа четвърта победа от началото на сезона в А група и оглави временното класиране преди останалите мачове от кръга. Любимец победи с минималното 1:0 като домакин Пирин Гоце Делчев в мач от петия кръг на шампионата.

Мачът започна изненадващо, като гостите от Пирин Гоце Делчев получиха правото да изпълнят дузпа още в 10-та минута, когато Илия Мунин фаулира Веселин Марчев в наказателното поле на Любимец и Радослав Станев посочи бялата точка. Любомир Витанов стреля от бялата точка, но Рашков спаси, след което при добавката Румен Лапантов шутира, но вратарят на Любимец отново спаси.

Любимец изпусна идеална възможност да поведе в резултата в 16-та минута, когато Антон Огнянов бе изведен на празна врата и стреля, но Гуцев на метър пред гол линията с решителен шпагат успя да избие топката.

В 37-та минута Антон Огнянов стреля от фаул, но Абди Абдиков спаси.

Единственият гол в срещата падна в 64-та минута, когато Славчо Шоколаров центрира в наказателното поле на Пирин, където Будинов стреля с глава, но Абдиков успя да избие, след което при добавката Аясс не пропусна да вкара за 1:0.

Пирин можеше да изравни резултата в добавеното време на мача, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Любимец Димитър Пиргов стреля с глава, но топката срещна напречната греда.

Така Любимец оглави класирането в А група с 12 точки, докато Пирин Гоце Делчев остана на последната четиринадесета позиция с една точка.