Треньорът на Любимец Веселин Великов даде интервю за Гонг преди старта на наговия тим в А група. Бившият централен защитник води новака в елита, който ще играе своите мачове на собствения си стадион.

„Дано Любимец е приятната изненада в шампионата. Очакваме още 3-4 попълнения и евентуално тогава ще мога да кажа, че ще сме направили отбор. С тези футболисти мисля, че ще се представим достойно. Направихме добри контроли с отбори от А група. Момчетата се представиха добре. Има какво да се желае. Няма как за 20-30 дни подготовка нов отбор и ще ни трябва време“, коментира Великов.

„В клуба нещата са спокойни. Мисля, че няма проблеми с финансирането. Подготовката протече нормално, привлякоха се нови футболисти, прави се ремонт на стадиона. Нещата са нормални“, допълни наставникът на тима.

Относно стадиона в Любимец Великов заяви: „Стадионът ни събира 4-5 хиляди зрители. На 90% от местата са покрити. Съоръжението за българските стандарти е много добро. Самата база също е много добра – четири затревени терена и всичко, от което няма нужда. Лицензионата комисия каза, че трябват съвсем малки подобрения на самия стадион. Тревата е в много добро състояние. Стадионът ще се напълни, даже може да не съберем всички желаещи“, каза Великов.

„Когато Ивайло Петев стана треньор на Любимец аз дойдох при него като футболист. Най-тежкия противник за старт на първенството. Трябва обаче да се играе с всеки отбор. Момчетата са мобилизирани е ще се раздадат на 100%. Ако може да надхвърлим собствените си очаквания ще е много добре“, допълни треньорът на Любимец.