„Мисля, че от финансова гледна точка няма да имаме проблеми и ще успеем да завършим първенството” , заяви за Гонг наставникът на новака в А група Любимец Веселин Великов и добави: „Мисля, че ще сме напълно подготвени за дебютния ни сезон в А група. Предстои ни подготовка, която се надявам да бъде добра. Имаме планирани два лагера. Първият ще е в Банско, където ще играем контрола с албанския Теута. След това ще срещнем Славия в Самоков. Останалата част от подготовката ще бъде във Въглевци, край Велико Търново и в домашни условия в Любимец!”

„Мисля, че мачовете от А група ще ги играем на нашия стадион в Любимец. В момента текат усилени ремонтни дейности, а другата седмица трябва да дойде комисията, която да му даде лиценз. Прави се всичко възможно да играем в Любимец”, каза още бившият бранител на ЦСКА.

Той коментира и предстоящата селекция във водения от него тим: „Мислим да се разделим със 6-7 момчета, а на тяхно място ще дойдат 7-8 футболисти. Така, че чак толкова голяма няма да бъде селекцията. Имаме едно ядро от опитни футболисти, които са играли в Б група. Попълнения ще ни трябват почти на всеки един пост за да имаме равностойни заместници. На този етап не мислим да разкриваме, кой ще идва. Като се подпишат договорите – тогава!”

„Целта пред нас е ясна – отборът да остане в А група. Тази година мисля, че ще е доста трудно. Изпадат четири отбора. Аз съм оптимист, че ще останем. Миналата година например, никой не ни вярваше, че можем да влезем в елита, а пък вижте какво стана. Нека хората да си ни подценяват и да си мислят каквото искат. Отсега не мога да кажа, кои ще са ни конкуренти за спасение – всеки един от отборите останал във втората седмица”, категоричен бе Великов.

Той коментира и програмата на Любимец, който още на старта се изправя срещу шампиона в последните две години Лудогорец: „Трябва да играем срещу всеки един отбор – дали това ще е Лудогорец, дали ще е Пирин Гоце Делчев или Нефтохимик – трябва да играем. Дали ще е в първи или в последен кръг, мачовете ще трябва да се изиграят!”

„Тръпката при нас е голяма, аз съм сигурен, че всеки един от нас ще иска да се докаже на 100 % в А група. Имаме нелоши футболисти, които ще искат да направят трансфер в по-голям отбор”, завърши младият специалист.