Отборът на ЦСКА постигна трета поредна победа, като този път в „жертва“ на „червените“ се превърна новакът Любимец. На градския стадион в едноименния град, възпитаниците на Стойчо Младенов нямаха никакви проблеми и се наложиха с класическото 3:0 в мач от 10-ия кръг на шампионата. Младокът Ивайло Чочев вкара поредния с гол, а другите две попадения бяха дело на Марсиньо и македонеца Кристиян Кировски, който реализира дебютния си гол в А група.

Така ЦСКА излезе на трето място във временното подреждане поне за няколко часа преди да се изиграе последния мач от кръга между Литекс и Локомотив Пловдив, който е тази вечер от 21 часа в Ловеч.

Мачът на градския стадион в Любимец започна много добре за домакините, които още в първите десет минути имаха два страхотни възможности да открият резултата. Още в 4-ата минута Мирослав Будинов навърза трима бранители на ЦСКА в наказателното поле, излезе очи в очи с Томас Черни, но стреля твърде слабо и неточно покрай вратата в аут. Няколко минути по-късно Дончо Атанасов бе изведен добре, но този път Черни бе на мястото си и успя да отрази изстрела му.

Постепенно ЦСКА изравни играта и започна да владее повече топката и да създава създава ситуации пред вратата на Любимец. В 22-ата минута Ивайло Чочев стреля с глава след изпълнение на корнер, но стражът на домакините се намеси авторитетно. Две минути по-късно обаче Чочев не сгреши. Милисавлевич получи топката отдясно и центрира в наказателното поле, където Сидибе с глава отклони към Чочев, който с удар от няколко метра даде преднина на „червените“. Именно младият халф се превърна в герой за своите и в дербито срещу Литекс, спечелено с 1:0 благодарение на негов гол.

В 31-ата минута старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов трябваше да извърши принудителна смяна в състава си, след като Мамади Сидибе получи травма и не успя да продължи мача. На негово място се появи македонецът Кировски. В 37-ата минута Кировски имаше отличен шанс да увеличи преднината на „червените“, но ударът му по диагонала не попадна в целта. Македонецът обаче бе главно действащо лице две минути по-късно, когато се откъсна от отбраната на домакините и бе съборен на границата на наказателното поле от Величков. За проявата си бранителят на домакините получи заслужен червен картон от рефера Атанас Димитров. Марсиньо изпълни по перфектен начин прекия свободен удар и покачи резултата.

През второто полувреме ЦСКА бе пълен господар на терена и почти не допусна опасност пред своята врата. Още в началните минути на втората част, гостите от София пробваха да упражнят натиск, който обаче доведе до няколко поредни корнера и нищо повече.

ЦСКА все пак стигна до нов гол в 66-ата минута. Влезлият като смяна Антон Карачанаков пробва далечен удар, топката попадна на главата на Кристиан Кировски, който я прати в мрежата за 3:0. Това бе първи гол за македонеца в родния шампионат.

Гостите спокойно доиграха срещата, като имаха още няколко възможности за гол, но този път късметът бе на страната на домакините от Любимец.

„Червените“ събраха актив от 17 точки и вече заемат третото място във временното класиране на А група. Новакът Любимец е осми с 13 пункта.