"Надявам се отборът да продължи с добрите игри и да завърши сред първите 10 в класирането", обяви наставникът на новака в "А" група Любимец Веселин Великов.

До момента дебютантите в елита са приятната изненада, след като записаха победи над Лудогорец и Локомотив София в първите три кръга на шампионата. "Не знам дали отборите, които победихме, са ни подценили – това си е техен проблем. Ние добре разузнахме своите съперници и се постарахме да играем по най-оптималния начин. Преди всеки мач казвам на футболистите, че излизаме 11 на 11 и ако играем без страх и с желание за победа, имаме шанс да спечелим срещу всеки отбор", каза на пресконференция в Пресклуб "България" старши треньорът на дебютантите в "А" група Веселин Великов.

Той подчерта, че селекцията в отбора не е приключила и до края на август ще търсят още играчи, като най-много се нуждаят от централен нападател. Великов обяви пред репортерите, че се надява отборът да продължи с добрите игри и да завърши сред първите 10 в крайното класиране.

"Според мен по-добре е "А" група да бъде с 16 отбора – не е хубаво за българския футбол такива центрове като Сливен, Плевен, Шумен, Велико Търново, Габрово, Хасково, Перник, Благоевград да нямат отбори в елита", уточни наставникът. Великов изтъкна, че базата в града е много добра, стадионът е покрит, има още 3 тренировъчни игрища, като тревата е в много добро състояние. Детско-юношеската школа в Любимец функционира отлично, има отбори във всички възрастови групи, а интересът към футбола постоянно се увеличава. Той сподели, че се надява броят на зрителите да се увеличава в следващите домакински мачове на Любимец. /БГНЕС