Отборът на Берое Стара Загора сложи край на серията от две поредни загуби за първенство с изстрадано 2:1 като гост на Любимец в 12-ия кръг на А група. Тимът на Петър Хубчев рано дръпна с два гола, но късно попадение на резервата Иван Вълчанов върна надеждите на новака в елита.

Беройци влязоха силно мотивирани в сблъсъка, който щеше да отдалечи един от двата тима от опасната зона. Още в 3-ата минута хубава многоходова акция на гостите изведе Венци Христов на чиста позиция пред наказателното поле, но шутът на национал прелетя над гредата. Секунди по-късно стражът на Любимец Радослав Рашков се намеси колебливо при центриране на Пламен Крумов от фаул, като изпусна топката, но успя да я захлупи, преди противников футболист да стигне до нея.

В 9-ата минута резултатът бе открит от звездата на Берое Давид Каядо, който блесна с изключително изпълнение. Португалецът получи топката отляво, проби към центъра и със страхотен шут към горния ляв ъгъл отчая Рашков.

ВИДЕО ОТ ПОПАДЕНИЕТО - ТУК!

Венци Христов пропусна още един шанс за старозагорци в средата на полувремето, но точно в 30-ата минута те дръпнаха с 2:0. Борислав Стойчев надскочи защитата на Любимец при центриране от корнер и стреля с глава, Рашков не реагира добре и изби право в краката на Елио Мартинс, който нямаше как да сбърка от близка дистанция.

ВИДЕО ОТ ПОПАДЕНИЕТО - ТУК!

Берое можеше да предреши изхода на мача малко след началото на втората част. В 52-ата минута Каядо елегантно размина пазача си отляво, тръгна към вратата и шутира мощно към далечния ъгъл, но топката профуча на сантиметри в аут.

В минутите до края момчетата на Красимир Мечев заиграха с повече самочувствие и започнаха да стигат до първите си изгодни възможности. В 63-ата минута Дончо Атанасов засече с глава центриране от ъглов удар, но топката бе изчистена от голлинията. Последва още един корнер, при който Антон Огнянов бе оставен непокрит в наказателното поле. Капитанът на домакините шутира силно от воле, но изстрелът му прелетя над целта.

Четвърт час преди края Берое поиска да получи дузпа, след като Елио Мартинс бе изведен сам срещу Рашков отдясно, а вратарят излезе и го пресрещна. Гостите претендираха за нарушение, но Радан Мирянов не видя такова и остави играта да продължи.

Пет минути преди края Любимец изненада играчите на Хубчев с късо изпълнение на корнер към Самир Аясс, който центрира към непокрития Вълчанов в наказателното поле и за появилият се като смяна футболист не бе трудно да намали - 1:2.

Още в следващата атака домакините на свой ред поискаха дузпа, след като кълбото се удари в ръката на Борислав Стойчев, но реферът отново не видя нарушение на правилата.

В самия края на мача Мартинс можеше да спести малко мъки на своите съотборници, но направи непростим пропуск. Елиаш пресече подаване в половината на Любимец и веднага изведе португалецът сам срещу вратаря. Нападателят премери крачката си, но все пак шутира покрай левия стълб зад Рашков.

Така Берое все пак удържа победата и със събраните 15 точки изскочи на 8-ото място пред днешния си опонент, който е 9-и с 13.