Отборът на Локомотив Пловдив победи Любимец с 5:0 в мач от 11-я кръг на А група. Двата тима не успяха да впечатлят с представянето си, но успехът за домакините от Пловдив е напълно закономерен с оглед на пълното надмощие на терена.

„Смърфовете“ успяха да зарадват феновете си едва след почивката, когато реализираха пет попадения само за едно полувреме, а Мартин Камбуров се отличи с хетртик.

ВИДЕО ОТ МАЧА - ТУК!

Головата радост за домакините започна в 56-та минута, когато Локо Пд поведе с 1:0. След центриране в наказателното поле, Н'Дайе игра с глава неубедително, по стечение на обстоятелствата топката се отби в крака на Тaнко Дяков, за да си отбележи автогол.

Камбуров вкара три на Любимец

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

В 61-та минута след центриране на Здравко Лазаров от корнер, Мартин Камбуров засече с глава за 2:0. малко по-късно нападателят отново се разписа.

В 64-та минута Илия Мунин, който задържа в наказателното поле Мартин Камбуров, получи червен картон. Главният рефер не се поколеба да отсъди дузпа, а потърпевшият изпълни точно за 3:0.

Камбуров вкара три на Любимец

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

В 69-та минута Мартин Камбуров намери Дани Кики, който стреля с глава, в последния момент защитник на Любимец изчисти топката буквално от голлинията, но тя все пак премина с целия си обем за 4:0.

Камбуров вкара три на Любимец

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

В 89-та минута Славчо Шоколаров получи контузия и остави гостите с 9 души на терена. От това се възползва Мартин Камбуров, който реализира своя хеттрик във втората минута от даденото от съдията продължение за крайното 5:0.

След успеха Локо Пд заема 4-а позиция с 19 точки, докато Любимец е на 8-о място с 13 пункта. В следващия кръг Локомотив Пд гостува на Черноморец Бургас, а Любимец посреща Берое.

Любопитното е, че младият съдия Мартин Александров дебютира с този двубой в А група. Реферът е син на бившия шеф на Съдийската комисия Борислав Александров.