Отборът на Левски победи с 3:0 тима на Любимец в мач без особени футболни достойнства. Почти на ходом, „сините“ взеха трите точки на стадион "Георги Аспарухов" след автогол на Славчо Шоколаров и попадения на Гари Родригес и Антонио Вутов. След успеха си „сините“ се изкачиха на пето място във временното класиране, с равен брой точки с Ботев Пловдив, който утре среща ЦСКА в Пловдив.

ВИДЕО ОТ МАЧА

През първото полувреме, домакините от Левски видимо владееха инициативата в мача, но много трудно създаваха чисти положения пред вратата на гостите от Любимец. От своя страна възпитаниците на старши треньора Красимир Мечев предимно се защитаваха и предпочитаха да контраатакуват, като на два пъти успяха да стигнат до добри ситуации.

Играчите на Тони Здравков често изпадаха в положения на засада, което проваляше бързи атаки на „сините“. В 11-ата минута Славчо Шоколаров пробва да изненада вратаря Блажевич, който до този момент нямаше никаква работа, но с лекота успя да улови.

Първата добра ситуация за Левски дойде едва в 24-ата минута. Нуно Пинто проби добре отляво, навлезе в наказателното поле и стреля по земя, но Рашков успя да избие с крак. Минута по-късно Родригес също пропусна от чиста позиция. Топката бе центрирана към Мюлдер, който отдясно подаде с глава към Родригес, но ударът на холандеца мина встрани от вратата.

Антонио Уитов пробва да изненада вратаря на гостите с нестандартен изстрел от пряк свободен удар, но стражът на гостите със сетни усилия изби в корнер. Тимът на Любимец отговори с контраатака, при която Алонсо бе изведен зад отбраната на Левски, той стреля, но в последния момент топката бе блокирана от защитник на домакините.

Резултатът в мача бе открит по доста куриозен начин. Гари Родригес проби добре отляво и навлезе мощно в наказателното поле на гостите. Последва остро центриране на холандеца, Славчо Шоколаров пробва да изчисти топката, но тя рикошира в съотборника му Панов. Коженото кълбо отново се върна в Шоколаров, който при втория си опит да го избие, го прати в собствената си мрежа. Автоголът на Любимец, който даде преднина на домакините, дойде в 42-ата минута на срещата.

Второто полувреме започна с лек натиск на „сините“. След две добри атаки отляво и остри центрирания в малкия пеналт, Макриев и Туре имаха добри възможности да стрелят, но и при двата случая футболистите на домакините нямаха шанс.

Тимът на Тони Здавков все пак успя да увеличи преднината си в 55-ата минута. След груба грешка при изнасянето на топката от страна на гостите, Гари Родригес получи топката пред наказателното поле на Любимец, напредна добре и след като остана очи в очи с вратаря Рашков, с лекота успя да го преодолее за 2:0.

В оставащите минути до края двата тима продължиха да играят мудно, а интересните ситуации пред двете врати липсваха. В 88-ата минута топката се озова в мрежата на домакините след центриране отляво, но реферът Таско Тасков отсъди засада. В продължението на срещата Антонио Вутов успя да се разпише за втори път през този шампионат, оформяйки класическото 3:0 в полза на „сините“. Младият халф се разписа с удар от около 10 метра след центриране на Нуно Пинто отляво.

Така Левски успя да спечели трите точки, но отново не успя да убеди с играта си. В следващия кръг Левски гостува на шампиона Лудогорец.