Лудогорец се наложи с 5:1 над Любимец в последния мач от 14-я кръг на А група, и отново се изравни по точки с Литекс на върха в класирането. Двата състава имат по 31 точки в актива си, докато Любимец със своите 13 остана точно над чертата за зоната на изпадащите.

ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Лудогорец нямаше особени проблеми, и си го върна за загубата от същия противник още в първия кръг на шампионата.

Мачът премина при очакваната пълна доминация на разградчани. Стойчо Стоев пусна в игра предимно състезателите, по-рядко получаващи титулярно място. Неприятностите обаче дойдоха от контузии, след като Мишел Платини напусна рано-рано с травма в коляното, а Христо Златински обърна глезен в първата минута на срещата, и макар че остана на терена до 66-та, също накуцваше накрая. Стоев вече не може да използва Светослав Дяков заради наказание в следващия двубой в Лига Европа, затова Златински ще трябва да се възстанови възможно най-бързо.

Лудогорец нямаше проблеми и натисна от първата минута, като само гредите и късмета опазиха вратата на Вълков в началния половин час от мача. Любимец стоеше изцяло прибран пред своето наказателно поле, и едва в 38-та минута се задържа малко по-трайно в половината на домакините.

Въпреки доминацията, Лудогорец не успя да отбележи преди почивката, но се развихри веднага след нея. В 48-та минута разградчани откриха резултата, след като центриране на Шоко отдясно попадна в Безяк, той укроти топката, и я подаде на Ернандес, който от десетина метра стреля точно.

ВИДЕО: Лудогорец взе своето от Любимец, Безяк наниза 4

източник: БГНЕС

Само три минути по-късно Роман Безяк бе изведен зад защитата, справи се с Петър Стоянов и стреля технично за 2:0, а в 56-та минута Иван Стоянов технично подаде към Безяк, който показа голмайсторските си качества и с лекота направи 3:0.

Резервата Орлин Орлинов отне една топка от Козмин Моци пред наказателното поле, навлезе напред и стреля от 12-13 метра точно, за да вкара почетно попадение за Любимец в 80-та минута.

Роман Безяк обаче още не бе казал последната си дума, и наниза още два гола в 84-та и 88-та минути, показвайки класа. Хеттрикът му се оформи, след като словенецът се разписа след грешка в защитата на домакините, овладя на границата на пеналта, обърна се и стреля прецизно. Четири минути по-късно Ернандес центрира отдясно, и Безяк записа четвърти гол на сметката си, и пети за Лудогорец, с което приключи и двубоят.

ВИДЕО: Лудогорец взе своето от Любимец, Безяк наниза 4

източник: БГНЕС