Президентът на Славия Венци Стефанов се усъмни във феърплея на Любимец след мача реванш между двата тима за Купата на България. „Белите“ спечелиха втория мач с 3:1.

Ето какво сподели Венци Стефанов след двубоя на „Овча Купел“:

Доволен съм от резултата, доволен съм донякъде и от играта, въпреки че някои неща определено мен лично ме смущаваха. Дано хората, които са наблюдавали добре мача да си извадят заключения. Смущава ме играта на противника. Не ми харесаха как играха първото полувреме, много бързите два гола от начало и след това автоголът. По принцип не ми хареса. Славия се отпуши, да. Но не ме радва толкова, защото нещо не ми харесваше в постройката на Любимец. Не призовавам никой да разследва, не съм шаман, гледам си моя отбор, всеки, който иска да има футбол в България, трябва да изисква да има 90 минути по терените да има феърплей.

Нормално е от БФС и компетентните органи преди началото на всеки шампионат да се изисква от отборите банкова гаранция, че могат да издържат с определена сума милион, или милион и половина отбора до края на шампионата. Иначе се стига до такива не съвсем приятни за окото футболни мачове.

Каквото оня горе нареди, това да е. Нямам желания. Жребий е. Имаме добър отбор, важното е момчетата да започнат да играят. Докато Павле Попара бе на терена играта вървеше по много по-различен начин. Ако Павле, Чавдар и Мацуй са в отбора, аз знам как ще изглежда Славия. Но за съжаление някои неща не зависят само от нас.

Чавдар Янков ще се оперира, в крайна сметка. Има псевдоспециалисти, които взимат парите на футболистите, само им взимат парите, лъгаха го два месеца – няма никакви проблеми, няма никакви проблеми, а се оказа, че връзката му наистина е разкъсана, и нищо от здравословното му състояние не се е подобрило от контузията досега, само са им взимали парите за процедури. Само си загуби времето.

Ако сменим Кушев, кой треньор да докараме. Кой ще направи нещо без такива основни футболисти, които липсват. На Славия му трябва треньор, не магьосник.

Нищо според мен не е загубено в първенството, има още много мачове, не се знае как ще играят другите отбори през пролетта. Много рано е да се говори още.

Сигурен съм, че тримата основни, които ще се завърнат, и с привличането на още няколко много по-качествени, ще изглеждаме много по-добре.